هشدار! این داروها را ناگهانی قطع نکنید-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

هشدار! این داروها را ناگهانی قطع نکنید

بیشتر افراد بدون مشورت با پزشک و به محض اینکه احساس کنند وضعیت جسمی بهتری دارند داروی خود را قطع می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 09
کد خبر: ۱۳۱۳۳

به گزارش راهبرد معاصر ، خود درمانی و خود تشخیصی از مشکلات شایع و با پیامدهای خطرناکی است و حتی در موارد جدی و شدید می‌تواند به حمله قلبی منجر شود. نشریه «تایمز آو ایندیا» در مطلبی به داروهایی اشاره کرده که نمی‌توان به یکباره و بدون مشورت با پزشک مصرف آن‌ها را قطع کرد.

 

داروهای فشار خون

داروهای فشار خون به کنترل ضربان قلب و جریان خون در عروق کمک می‌کنند. در صورتی که بیمار مصرف این داروها را ناگهان و به یکباره قطع کند خود را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. در این شرایط امکان دارد ضربان قلب سریع‌تر از حد معمول شود. همچنین احتمال ایسکمی (نرسیدن خون کافی) قلب و حمله قلبی افزایش پیدا می‌کند.

 

داروهای رقیق کننده خون

داروهای رقیق کننده خون به پیشگیری از لختگی خون در عروق کمک می‌کنند. قطع ناگهانی مصرف این داروها موجب انسداد قلب و عروق شده و حتی به سکته منجر می‌شود. قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون بدون مشورت با پزشک به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

 

داروهای ضد اضطراب

اگرچه این دارو تنها برای رهایی از مشکل اضطراب توصیه می‌شود اما اصلا به این معنی نیست که می‌توان در هر زمان مصرف آن را کنار گذاشت.

 

خود درمانی و خود تشخیصی از مشکلات شایع و با پیامدهای خطرناکی است و حتی در موارد جدی و شدید می‌تواند به حمله قلبی منجر شود. مصرف این نوع از داروها برای مدت زمان طولانی باعث می‌شود فرد به لحاظ حفظ تعادل روانی به آن‌ها نیاز داشته باشد و بنابراین تشخیص زمان قطع مصرف این داروها تنها برعهده پزشک معالج است.

 

داروهای افسردگی

قطع ناگهانی داروهای افسردگی همچون داروهای ضد اضطراب خطرناک نیست اما با عوارضی همراه است. سردرد، احساس گیجی، حالت تهوع و تعریق از جمله نشانه‌های قطع این داروها هستند. پزشک با کاهش تدریجی دوز داروی مصرفی بدن را برای قطع آن آماده می‌سازد.

 

استروئیدها

بدن هورمون طبیعی استروئید موسوم به کورتیزول را که ویژگی ضد التهابی دارد، تولید می‌کند. اما در مواقعی که فرد به بیماری مزمن یا التهاب دچار باشد لازم است از مکمل‌ها مصرف شود. درصورتیکه فرد به یکباره مصرف استروئیدها را قطع کند بدن حدود یک هفته زمان نیاز دارد تا مجدد بتواند کورتیزول تولید کند. این شرایط به احساس ضعف، استفراغ و درد شکم منجر می‌شود.

 

داروهای تیروئید

افرادی که دچار کم‌کاری یا پرکاری تیروئید هستند لازم است داروهای خود را به طور مرتب مصرف کنند. این داروها به تنظیم تولید تیروئید در بدن کمک می‌کند و قطع یکباره این دارو می‌تواند به تند شدن ضربان قلب و تب منجر شود.

ارسال نظر